AgroApps

Aanmelden nieuwsbrief

Ik ontvang graag updates met de laatste apps en ontwikkelingen

Alle agrarische apps > Nieuws > Veel Apps tijdens Agri Meets Design

Veel Apps tijdens Agri Meets Design

28 10 2013 | 22:48 uur

Boeren en ontwerpers samen om tafel. Dit is het uitgangspunt tijdens de 12e edite van de Dutch Design Week in Eindhoven van 19 tot 27 oktober. Gedurende de week worden boeren, beleidsmakers en ontwerpers uitgedaagd om samen de landbouw te ‘herontwerpen’ en ideeën te genereren voor onder andere het mobiliseren van de betrokken maar ook kritische burger, het bedenken van slimme verpakkingen tegen voedselverspilling of het ontwerpen van de boerderij van de toekomst.

Als afsluiting van deze week was er de PolderHack. De PolderHack is een hackathon waarin je aan de slag kon gaan met open data, en vragen en kansen uit de branche. De PolderHack biedt een bijzondere collectie Open Data bronnen over onder meer de thema’s: Handel, Voedsel, Leefomgeving, Boerderij en Mest.

Hoofdprijs:

De hoofdprijs (1000 euro) ging naar de Kaveliers voor een precisielandbouw-app. Data werd gevisualiseerd op kaarten waarop de kavels van de boer zichtbaar zijn. Gecombineerd met data van Buienradar weet de boer precies waar het gaat regenen de komende uren, zodat hij weet welke kavel hij kan besproeien. Deze hack bespaart de boer zo’n 1000 euro per maand. Daarnaast werd met gebruik van de data van sensoren op het land getoond waar de goede en zwakke plekken zitten op de kavels. De boer kan zo onderzoeken waarom de teelt op bepaalde plekken niet goed gaat en waarom andere plekken het voortreffelijk doen. De aardappelboer zit nu pas op 50% van zijn productiecapaciteit en kan met deze hack uiteindelijk twee keer zoveel produceren. Ook zijn hoogteverschillen op de kavel geplot. Deze data is praktisch toepasbaar om de bedrijfsvoering van de boer te verbeteren.

Verder waren er nog een aantal 2e en 3e prijzen in verschillende categorien.

Bron: http://www.agrimeetsdesign.com