AgroApps

Aanmelden nieuwsbrief

Ik ontvang graag updates met de laatste apps en ontwikkelingen

Alle agrarische apps > Nieuws > Ruim een op de vijf melkveehouders bezit smartphone

Ruim een op de vijf melkveehouders bezit smartphone

30 7 2013 | 19:58 uur

22,4% van de Nederlandse melkveehouders is in het bezit van een smartphone. Daarnaast beschikt 16,0% over een tablet. 7,5% van de veehouders heeft zowel een smartphone als een tablet. Een klein percentage melkveehouders is van plan om op korte termijn een van deze apparaten aan te schaffen. Ruim 65% belt voorlopig nog zonder smartphone en gebruikt geen tablet.

Dit blijkt uit de RundveeScanner 2013 van agrimarketing- en marktonderzoeksbureau AgriDirect, de jaarlijkse telefonische inventarisatie onder Nederlandse melkveehouders met betrekking tot bedrijfsactiviteiten, investeringsplannen en toekomstintenties. Ca. 8.250 melkveehouders met minstens 50 koeien beantwoordden de vragen over smartphone- en tabletbezit.

Naarmate de grootte van het bedrijf toeneemt, neemt het percentage melkveehouders met een smartphone of tablet ook toe. Het smartphone- en tabletbezit is het hoogst onder melkveehouders met 100 koeien of meer (respectievelijk 27,2% en 18,6%). Zij hebben tevens de hoogste intentie om in het komende jaar een van deze apparaten aan te schaffen.

Smartphonebezit in vergelijking met akkerbouwsector gelijk

Het percentage melkveehouders met een smartphone of tablet is vrijwel gelijk aan het percentage akkerbouwers dat beschikt over een van deze apparaten. Van de akkerbouwers heeft 21,6% een smartphone en 13,7% een tablet. De plannen van melkveehouders om een smartphone of tablet aan te schaffen, liggen iets lager dan bij de ondernemers uit de akkerbouwsector*. 3,2% van de Nederlandse melkveehouders wil op korte termijn een smartphone kopen. Daarnaast plant 2,0% binnenkort de aankoop van een tablet.

Smarthphone onder melkveehouders

Bron: www.agridirect.nl