AgroApps

Aanmelden nieuwsbrief

Ik ontvang graag updates met de laatste apps en ontwikkelingen

Alle agrarische apps > Nieuws > Akkerbouwers profiteren verreweg het meest van agrarische apps

Akkerbouwers profiteren verreweg het meest van agrarische apps

13 9 2013 | 20:51 uur

Bijna de helft van de Nederlandstalige agrarische apps zijn voor de akkerbouwsector, dat concludeert AgroApps aan de hand van AgroApps.nl. De veehouderijsector moet het beduidend met minder agrarische apps doen.

Op het moment van publiceren is 47% van de agrarische apps voor de akkerbouwsector. Gevolgd door agrarisch algemeen met 22% deze sector bevat wel de meest populaire app WhatsApp. Bijna de helft minder, namelijk 14% is beschikbaar voor de mechanisatie. Met 10% komt de veehouderijsector er niet goed vanaf. De categorie Nederlandse agrarische ontspanning komt er het slechts vanaf met maar 7%. Hoewel er veel soorten Nederlandstalige ontspannende apps zijn, toont AgroApps alleen de apps die agrarische ontspannend zijn.

 

Overzicht 8-2013 Apps-AgroApps (1)

 

Een opmerkelijk detail is dat volgens recente onderzoeken er juist meer veehouders met een smartphone of tablet zijn dan akkerbouwers. Over de landsgrenzen liggen de verhoudingen anders. Engels- en Duitstalige apps zijn voor de twee zojuist benoemde categorie├źn redelijk gelijk.