AgroApps

Aanmelden nieuwsbrief

Ik ontvang graag updates met de laatste apps en ontwikkelingen

Alle agrarische apps > Nieuws > Agrarische apps in opkomst

Agrarische apps in opkomst

14 2 2013 | 22:07 uur

Smartphones zijn niet meer weg te denken in het dagelijkse leven, en vervangen deels de laptop of computer. Gebruik van apps brengt het kantoor binnen handbereik. Specifieke apps voor de landbouw komen steeds meer beschikbaar.

Smartphones hebben het formaat van een een gewoon mobieltje, maar met een groter beeldscherm en uitgebreide besturing. Apps zorgen ervoor dat veel zaken die u anders via de computer regelt, nu ook via de smartphone kunnen. Bij voorbeeld adviezen over bemesting of gewasbescherming, bestellen van voer, de koeien bekijken via camera’s in de stal.

agroapps_smartphones

Er zijn oneindig veel toepassingen denkbaar. Maar elke toepassing heeft een eigen app nodig. Het ontwikkelen hiervan kost geld en tijd. Nadat er voor het ‘grote publiek’ al vele apps beschikbaar zijn gekomen, beginnen ze voor de landbouwsector ook te komen.

Bedrijven en organisaties ontwikkelen apps voor akkerbouw en veeteelt, soms als eigen product, soms als ondersteuning van afgenomen producten zoals voer, meststoffen of gewasbeschermingsmiddelen. In de bijgevoegde artikelen vindt u een overzicht van beschikbare apps en de (on)mogelijkheden van de smartphone. Boeren zijn al gewend aan high-tech apparatuur zoals gps en computers. De smartphone zal snel ingeburgerd zijn in het boerenbedrijf.

Bron: www.groenkennisnet.nl