AgroApps

Aanmelden nieuwsbrief

Ik ontvang graag updates met de laatste apps en ontwikkelingen

Alle agrarische apps > Nieuws > Agrariërs downloaden er flink op los!

Agrariërs downloaden er flink op los!

21 12 2013 | 12:00 uur

De agrarische app wordt in de landbouw steeds meer toegepast, aldus AgroApps aan de hand van AgroApps.nl. Sinds de lancering van AgroApps.nl is er constant een verdubbeling van het aantal downloads per maand. Zo zijn er in de maand november eens zo veel apps gedownload als in de maand oktober.

TOP5-Agroapps

 

 

Top vijf meest gedownloade apps 2013

De top vijf is afkomstig uit de categorieën ontspanning, mechanisatie, akkerbouw en algemeen. Een opvallende afwezige in de top vijf is de veehouderij sector. De hoogst genoteerde app,  afkomstig uit deze sector is de Lely T4C InHerd – SystemToday. Met niet meer dan 2% van het totaal aantal downloads. De Lely app staat met het aantal downloads nog net bij de beste vijftien. Hierbij moet wel vermeld worden, dat de veehouderijsector het met de helft minder Nederlandstalige apps moet doen, ten opzichte van de akkerbouw sector.

 

Nummer 1: Landleven aan zee

Landleven aan Zee is met 8% van het totaal aantal downloads de meest gedownloade app van het jaar 2013. Landleven aan Zee is de online boerderij game van Funplus. Het spel is speciaal opnieuw ontworpen voor de mobiel. Deze app bevat alle bekende eigenschappen van de boerderij. Ga er voor zitten op een regenachtige dag en bouw je eigen droomboerderij in een prachtige kustlandschap!

 

Nummer 2: GPS gebied opmeten

GPS gebied opmeten is met meer dan 6% van het totaal aantal downloads op de tweede plaats geëindigd.  Met de app is het mogelijk eenvoudig verschillende afstanden, hoeken en oppervlakten van verschillende percelen op te meten. Het opmeten kan op twee manieren, namelijk via een Google Earth kaart, maar ook realtime via de GPS van uw smartphone. De app is ontworpen door  Oceanicsoft.

 

Nummer 3: Telermaat

De Telermaat app is na bijna heel 2013 bovenaan te hebben gestaan, met meer dan 5% van het totaal aantal downloads uiteindelijk op de derde plaats terecht gekomen. De Telermaat app is een middelenlijst voor de aardbeien en boomkwekerijsector. Meer weten over een middel of zoeken aan de hand van een ziekte en / of een plaag? Via een middelenlijst is dit eenvoudig en vlug te doen. De Telermaat app is ontwikkeld door AppsforAgri.

 

Nummer 4: Super Zwitsers zakmes

Super Zwitsers zakmes met meer dan 4% van het totaal aantal downloads. Als een waar Zwitsers zakmes, bestaat het uit acht functies. Onder andere een gradenboog voor het meten van hoeken, een flashlight met een verscheidenheid van verschillende felle kleuren en een schietlood voor het aantonen van een hoekafwijking. Utooo uit China heeft de app ontworpen.

 

Nummer 5: Buienalarm

Buienalarm met niet meer dan 3% van het totaal aantal downloads net in de top vijf terug te vinden. Buienalarm waarschuwt je voor naderende buien, gebaseerd op jouw eigen locatie of ingestelde locaties!