AgroApps

Aanmelden nieuwsbrief

Ik ontvang graag updates met de laatste apps en ontwikkelingen

Pluimvee

Voergroep Zuid

Gratis

Download

☆☆☆☆☆

Google+

afbeelding2

afbeelding3

afbeelding4

afbeelding5

afbeelding6

Beschrijving

De pluimvee-app van Voergroep Zuid voorspelt de kans op pikkerij en geeft aan of een koppel kippen daar weinig, matig of extreem gevoelig voor is.

Het voorkomen of nog beter het voorspellen van pikkerij in uw pluimveestal is dan ook een welkome aangelegenheid. Met de Pluimvee App van Voergroep Zuid, ontwikkeld in samenwerking met Wageningen University Research (WUR), Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) en Provimi Cargill is het voorspellen van pikkerij mogelijk gemaakt.

Wat je allemaal kunt met de Pluimvee App? Een heleboel!

– Voorspel de kans op pikkerij in je stal-
Door een koppel aan te maken en de vragenlijst in te vullen (die overigens gebaseerd is op meer dan 100 wetenschappelijke onderzoeken) voorziet de Pluimvee App je van adviezen per fase van je koppel (opfok, aankomst legbedrijf en piekproductie). Met een graadmeter wordt de kans op pikkerij getoond en heb je de mogelijkheid om met één druk op de knop de adviezen naar jezelf toe te sturen. Om zodoende de kans op pikkerij te verkleinen in je pluimveestal. Handig hè!

– Inzicht in de opfokfase van je koppel-
Door een uitwisselingscode, die door de opfokorganisatie naar je toegestuurd wordt krijg je direct inzicht in de opfokfase van je pluimveekoppels en de kans op pikkerij in de opfokfase. Zo kun je in samenwerking met je opfokker werken aan het voorkomen van pikkerij bij je koppels. Dat is teamwork.

– Bekijk de IKB/KAT actiepunten per koppel –
Met een handige agenda functie krijg je inzicht in de actiepunten per koppel die opgesteld en vereist zijn door het IKB/KAT reglement. Daarnaast sturen we je een berichtje wanneer er actie ondernomen moet worden voor een salmonella onderzoek, dioxineonderzoek of wanneer er bloed getapt moet worden. Dit allemaal per individueel koppel en geheel automatisch!

– Exclusieve tips en nieuws over de pluimveehouderij-
Speciaal voor de app-gebruikers hebben we exclusieve informatie en tips over het houden van onbehandelde hennen en de pluimveehouderij. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Kom je ergens niet uit, dan bel of mail je ons.

Zie je een foutje in onze Pluimvee App? Of nog erger, werkt iets niet zoals het hoort? Geef het aan ons door.

Download

Waarderingen

Deze app heeft nog geen waarderingen. Ben jij de eerste?

Waardering toevoegen