AgroApps

Aanmelden nieuwsbrief

Ik ontvang graag updates met de laatste apps en ontwikkelingen

Alle agrarische apps > BASF onkruiden

BASF onkruiden

BASF Nederland B.V.

Gratis

Download

☆☆☆☆☆

Google+

BASF_BASF onkruiden_screenshot5

BASF_BASF onkruiden_screenshot4

BASF_BASF onkruiden_screenshot3

BASF_BASF onkruiden_screenshot2

BASF_BASF onkruiden_screenshot1

Beschrijving

Deze BASF-app is een ondersteuning om akker onkruiden en grassen die onlosmakelijk met de Nederlandse landbouw verbonden zijn, te herkennen.

Onkruiden zijn planten die cultuurgewassen beconcurreren om ruimte, water, voedingsstoffen en licht. Naast een lagere opbrengst zijn onkruiden vaak ook verantwoordelijk voor vermindering van kwaliteit en soms zelfs reden voor afkeuring. Daarnaast zijn diverse onkruiden een waardplant voor schimmels, insecten en andere plagen.

Het herkennen van onkruiden is belangrijk voor het bepalen van de juiste beheers- en bestrijdingsstrategie. Daarom zijn per onkruid afbeeldingen weergegeven van de verschillende ontwikkelingsstadia. Dit wordt aangevuld met informatie over de uiterlijke kenmerken van de plant en de standplaats. Naast de gangbare onkruiden wordt ook aandacht besteed aan minder bekende onkruiden, die door verandering van teelttechniek en klimaat in ons land in opkomst zijn.

Een bestrijdingsadvies zult u niet aantreffen bij de beschrijving van het betreffende onkruid. Het bestrijden van akker onkruiden en grassen is maatwerk en is sterk afhankelijk van het cultuurgewas waarin het onkruid voorkomt en van de beschikbare methoden en mogelijkheden. Raadpleeg voor een gericht advies een deskundige op het gebied van onkruidbestrijding.

Disclaimer:
BASF kan niet verantwoordelijk worden gesteld voor eventuele onjuiste informatie en mogelijke gevolgen daarvan.

Zoektermen: onkruiden, herkenning, BASF, onkruidenapp, BASF-app, onkruid, onkruidapp, grassen, breedbladig

Download

Eindoordeel 7

Gebruikersgemak 7

Overzichtelijkheid 8

Snelheid 8

Betrouwbaar 7

Uniek 7

Algemeen:

Onkruiden is een app van BASF. Het is een digitale onkruidengids die de meest voorkomende onkruiden in zijn database heeft. De app beschikt over uitgebreide informatie van alle onkruiden en veel foto’s in de verschillende groeistadia. Je kan zoeken op naam of filters activeren. Er zijn 2 filters namelijk grassen of breedbladig en kiemplant of volwassen.  Heb je het onkruid gevonden dan vind je hier een uitgebreide beschrijving, in welke gewassen hij voorkomt en waar je hem aan kan herkenning. Je kan ook heel handig onkruiden in je favorieten lijst zetten, zodat je ze later snel kan terugvinden. Er zit zelfs een quiz in om de onkruid kennis op peil te houden.

Conclusie:

Hanige app die de papieren onkruiden gids overbodig maakt. Je hebt deze gids altijd in je broekzak waardoor je hem snel kan raadplegen. Het zoeken van onkruiden is wel een aardige klus zeker als je niet weet met wat voor onkruid je hebt te maken. Meer filtersystemen om zoekopdrachten te verfijnen zouden meer dan welkom zijn. De app is makkelijk te bedienen en erg overzichtelijk. Enkele vergelijkbare apps zijn IRS onkruidherkenning en  Herbiciden van Bayer.

 

Waarderingen

Deze app heeft nog geen waarderingen. Ben jij de eerste?

Waardering toevoegen