AgroApps

Aanmelden nieuwsbrief

Ik ontvang graag updates met de laatste apps en ontwikkelingen

Alle agrarische apps > Barenbrug Graslandapp

Barenbrug Graslandapp

Barenbrug Holland BV

Gratis

Download

☆☆☆☆☆

Google+

barenbrug screenshot 1

barenbrug screenshot 2

barenbrug screenshot 3

barenbrug screenshot 4

Beschrijving

De informatie in deze app voor melkveehouders helpt u bij het verhogen van de drogestof opbrengst van uw grasland; 14.000 kg /ha is mogelijk.

U hebt hiervoor drie modules; graslandbeoordeling, graslandmanagement en graszaad-mengselkeuze.

De kwaliteit van uw grasland bepaalt in hoge mate de potentiële drogestof opbrengst. Hoe beoordeelt u kwaliteit? Aan de hand van foto’s in de app bepaalt u welke grassoorten voorkomen in uw grasland. Het aandeel goede grassen in het grassenbestand, de hoeveelheid kweek en het oppervlak aan open plekken in het perceel zijn parameters voor de kwaliteit. Hiermee wordt het advies bepaald en weergegeven in de app.

Onderhoud van het grasland verlengt de duurzaamheid De app biedt waardevolle tips voor goed graslandmanagement. Kort en bondig advies over bestrijding en preventie van onkruiden, ziektes en plagen, het verhogen van het eiwitgehalte, stimuleren van snelle hergroei en nog veel meer.

De optimale graszaad mengselkeuze wordt bepaald door verschillende omstandigheden en toepassingen waaronder herinzaai of doorzaai, grondsoort, natte of droge gronden, beweiden of maaien. Ook specifieke eisen voor de kwaliteit van ruwvoer of grasland beïnvloeden de graszaadkeuze; denk aan smakelijkheid voor betere opname, voederwaarde, betere structuurwaarde van gras om pensverzuring te voorkomen. In de app zijn veel keuzemogelijkheden uitgewerkt waarmee u de optimale keuze voor uw bedrijfssituatie maakt.

Download

Waarderingen

Deze app heeft nog geen waarderingen. Ben jij de eerste?

Waardering toevoegen